Watoto

Op dit moment…

  • 60 miljoen weeskinderen in Afrika
  • 43.000 weeskinderen per dag
  • 11 miljoen kinderen sterven jaarlijks voor hun 5e jaar
  • 30.000 kinderen zijn ontvoerd en gedwongen om te vechten
  • 2 miljoen weeskinderen in Oeganda door oorlog en AIDS

Watoto2

Vanuit de lokale kerk Watoto Church is Watoto Childcare Ministries ontstaan. Deze organisatie ontfermt zich over weeskinderen in Oeganda. Ze bouwen huizen en dorpen waar een weduwe en acht weeskinderen wonen als gezin. De kinderen krijgen scholing, medische en geestelijke verzorging. Watoto brengt ze groot tot verantwoordelijke mensen die, als nieuwe generatie, hun land weer gaan opbouwen. Inmiddels ontfermt Watoto zich over ruim 2000 weeskinderen, 200 baby’s en 200 moeders. Kinderen die geen hoop meer hadden, hebben nu een familie en een toekomst.

 

Kinderkoor
De Watoto kinderkoren reizen de wereld rond. Ze zijn dé Watoto ambassadeurs. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes. Deze concerten tonen Gods levensveranderende liefde door de kinderen heen. Het koor is al meerdere keren in CLC geweest. Ze waren in 2013 met hun nieuwe tour Beautiful Africa in CLC en in juni-juli 2014 komen ze weer terug naar Nederland.

 

Ondersteuning
CLC ondersteunt Watoto op meerdere manieren. Een aantal teams en vrijwilligers zijn naar Oeganda geweest om onder andere een huis en een klaslokaal te bouwen. Gemeenteleden brachten hiervoor het geld bijeen. Daarnaast sponsoren veel gemeenteleden een kind of moeder. Naomi Kievit van CLC Den Haag overziet het Nederlandse Watoto kantoor.

 

Maak het verschil!
Met uw financiële bijdrage maakt u het verschil.

Stichting Watoto Child Care Ministries Nederland
ING NL52INGB0004943756 o.v.v. gift (giften zijn aftrekbaar van de belasting)

Naomi Kievit: 06 – 145 911 96 / directornl@watoto.com  / www.watotonederland.nl